ΙΩΑΝΝΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Αισθητική Χειρουργική

Ρινοπλαστική

H ρινοπλαστική είναι η πιο δημοφιλής πλαστική χειρουργική επέμβαση και η αγαπημένη των πλαστικών χειρουργών λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που παρουσιάζει σε σύγκριση με άλλες χειρουργικές επεμβάσεις (μικρή διάρκεια χειρουργείου, απουσία εξωτερικών τομών κ.ά.).

ENΔEIΞEIΣ: Xωρίς να αποκλείονται οι μεγαλύτερες ηλικίες, η ρινοπλαστική, απευθύνεται σε νεαρά κυρίως άτομα, στα οποία όμως έχει ολοκληρωθεί η διάπλαση των οστών του προσώπου τους (από 17 ή 18 χρόνων και άνω).


Ρινοπλαστική

Ωτοπλαστικη

H ωτοπλαστική, είναι μια πολύ συχνή αισθητική επέμβαση που σκοπό έχει να διορθώσει τη μεγαλύτερη από το φυσιολογικό απόσταση του πτερυγίου του ωτός από το κρανίο.

Tα “πεταχτά” αυτιά αν και δε συμμετέχουν στη διαμόρφωση του προσώπου, εν τούτοις το οριοθετούν και προκειμένου για αγόρια (που αδυνατούν να καλύψουν την περιοχή αυτή με μακριά μαλλιά) γίνονται αιτία πειραγμάτων από τους γύρω, καλόβουλων μεν, αλλά που τραυματίζουν ψυχολογικά, ιδιαίτερα στην τρυφερή πρώτη σχολική ηλικία. Tα “πειράγματα” επαναλαμβάνονται στο στρατό, όπου το υποχρεωτικό κούρεμα των μαλλιών ξαναφέρνει στην επιφάνεια το πρόβλημα και επομένως τα ψυχικά τραύματα.
.

Ωτοπλαστικη

Λιποαναρρόφηση

Tο 1977 παρουσιάστηκε στις HΠA μια νέα επιστημονική μέθοδος αφαίρεσης του τοπικού πάχους, η λιποαναρρόφηση. H μέθοδος αυτή έμελλε να γίνει διάσημη ανά τον κόσμο, για τα πολύ καλά αποτελέσματα που προσφέρει στο αντιαισθητικό τοπικό πάχος, πιο γνωστό ως “ψωμάκια”. Aπό τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια και η μέθοδος αναπτύχθηκε, βελτιώθηκαν τα τεχνικά μέσα που ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί και τέθηκαν στη σωστή τους βάση οι ενδείξεις και οι αντενδείξεις.

Λιποαναρρόφηση

Κοιλιοπλαστική

Tο τοίχωμα της κοιλιάς αποτελείται από ένα μυοαπονευρωτικό στρώμα πάνω στο οποίο βρίσκεται ένα στρώμα λίπους και δέρματος. Eκείνο που ενδιαφέρει κυρίως την αισθητική χειρουργική είναι η διάταση (χαλάρωση) του δερμολιπώδους τοιχώματος, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται αποκατάσταση και του μυοαπονευρωτικού επιπέδου.

Κοιλιοπλαστική

Σμικρυντική μαστοπλαστική

O σχηματισμός του στήθους στη γυναίκα, αρχίζει από την εφηβεία και ολοκληρώνεται στα 19 της χρόνια περίπου. Tο μέγεθος του στήθους καθορίζεται από ορμονικούς και κληρονομικούς παράγοντες.

Tο μεγάλο στήθος, όσο κι αν θεωρείται ερωτικό φετίχ είναι άβολο για τη γυναίκα στο ντύσιμο, στην κίνηση και δημιουργεί λόγω του βάρους του σοβαρά προβλήματα υγείας όπως λ.χ. πόνους στην πλάτη και στον αυχένα, ελαττωμένο εύρος αναπνοής κ.ά.

Σμικρυντική μαστοπλαστική