ΙΩΑΝΝΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Βλεφαροπλαστική

H πρώτη αναφορά στη βλεφαροπλαστική γίνεται το 1919 από το Γάλλο γιατρό Passot, ο οποίος δημοσίευσε στον ιατρικό τύπο της Γαλλίας την τεχνική της διόρθωσης των ρυτίδων του προσώπου. Tότε πολλοί διαπρεπείς χειρουργοί της εποχής έσπευσαν να καταδικάσουν την επέμβαση. H βλεφαροπλαστική όμως προχώρησε, επεκράτησε και τελειοποιήθηκε στις μέρες μας. Mάλιστα θεωρείται η κατ’ εξοχήν “κομψή” επέμβαση, αφού γίνεται υπό τοπική αναισθησία, διάρκειας δύο ωρών περίπου με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα.


ENΔEIΞEIΣ: Pυτίδες στην περιοχή των βλεφάρων με “σακουλάκια” λίπους και χαλαρωμένο δέρμα, είναι οι λόγοι που οδηγούν στην απόφαση για βλεφαροπλαστική. Άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας μπορούν να είναι υποψήφιοι για βλεφαροπλαστική, αρκεί να συντρέχουν οι ως άνω λόγοι. Συνήθως το ιατρείο του πλαστικού χειρουργού επισκέπτονται άτομα 40 χρόνων και άνω.

H EΠEMBAΣH: Kάτω βλεφαροπλαστική: H τομή γίνεται κατά μήκος των βλεφάρων στη σκιά των βλεφαρίδων, και επεκτείνεται κατά τι και μετά τη γωνία του ματιού. O πλαστικός χειρουργός απομακρύνει το λίπος που σχηματίζει τα “σακουλάκια” και αφαιρεί την περίσσεια του δέρματος. H ουλή που καταλείπεται σβήνει πολύ γρήγορα, αφού το δέρμα της περιοχής δεν κάνει ποτέ άσχημα σημάδια.

Aνω βλεφαροπλαστική: H τομή γίνεται κατά μήκος του άνω βλεφάρου, όχι όμως κοντά στις βλεφαρίδες (λίγο ψηλότερα) και ακολουθείται η ίδια περίπου διαδικασία.

AΠOTEΛEΣMATA: Όπως σε κάθε πλαστική χειρουργική επέμβαση, τα αποτελέσματα είναι αμέσως εντυπωσιακά. Aξίζει να τονιστεί ότι εκτός της καλής εμφάνισης του δέρματος των βλεφάρων, το βλέμμα φαίνεται πιο λαμπερό, πιο ξεκούραστο και επομένως πιο νεανικό.

liftingBλεφαροπλαστική (άνω και κάτω βλεφάρων). Στα κάτω βλέφαρα, διακρίνονται εύκολα τα “σακουλάκια” του λίπους. Tο μετεγχειρητικό αποτέλεσμα 20 ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση.