ΙΩΑΝΝΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Αποτρίχωση με Laser

Τα κοινωνικά πρότυπα της εποχής μας έχουν επιβάλλει σε γυναίκες και άνδρες την αποτρίχωση περιοχών του σώματος με φυσιολογική ή υπερβολική τριχοφυία.
Οι παραδοσιακές μέθοδοι αποτρίχωσης όπως το ξύρισμα, το ζεστό και κρύο κερί, η ηλεκτρόλυση, δίνουν προσωρινή μόνον λύση στο πρόβλημα της αντιαισθητικής τριχοφυίας.

Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας των λέιζερ μας δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυίας με επιτυχία που στις περισσότερες περιοχές αγγίζει το 100%.

Δεδομένου ότι η μελανίνη των τριχών είναι ο στόχος στη λέιζερ αποτρίχωση συμπεραίνεται ότι ανοιχτόχρωμα δέρματα με σκούρη τρίχα είναι ευκολότερος στόχος από τα σκούρα δέρματα με γκρίζα τριχοφυία.

Υπάρχουν περιοχές όπου η αποτρίχωση θεωρείται εύκολη. Αυτές είναι το άνω χείλος, το εγγύς πηγούνι, η εγγύς κροταφική περιοχή, το μπικίνι και τα πόδια των γυναικών. Στις υπόλοιπες περιοχές του γυναικείου και ανδρικού σώματος πιθανόν να υπάρξει μικρός ή μεγάλος βαθμός δυσκολίας στην αποτρίχωση. Σε κάποιες περιπτώσεις ο πλαστικός χειρουργός θα απαιτήσει ενδοκρινολογικό έλεγχο ο οποίος θα βοηθήσει στον καθορισμό της προέλευσης της τριχοφυίας και πιθανότατα θα χρειαστεί συνδιασμός θεραπευτικής αγωγής και λέιζερ αποτρίχωσης.

Η αποτρίχωση με λέιζερ διαρκεί λίγα μόνο λεπτά (εξαρτάται από το εύρος της περιοχής) και επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το αποτέλεσμα είναι εμφανές από την πρώτη κιόλας φορά. Οι τρίχες αποδυναμώνονται και λιγοστεύουν αριθμητικά μέχρι το τελικό στάδιο που είναι η απομάκρυνση κάθε αντιαισθητικής τρίχας.

Οσο τελειοποιείται η λέιζερ τεχνική και όσο διευρύνονται οι γνώσεις μας για τη λειτουργία των τριχοθυλάκων, η αποτρίχωση με λέιζερ θα προοδεύσει ακόμη περισσότερο.

Αποτρίχωση με  Laser

Έντονος δασυτριχισμός προσώπου και τραχήλου σε νεαρή κοπέλα. Ένα χρόνο μετά τη λέιζερ αποτρίχωση (10 συνεδρίες).

Αποτρίχωση με  Laser

Συνήθης ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο μπικίνι νεαρής κυρίας. Έξι μήνες μετά (απαιτήθηκαν 5 συνεδρίες)