ΙΩΑΝΝΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Συχνές Ερωτήσεις

  • Τα Laser μηχανήματα και η αλματώδης εξέλιξη στον χώρο της Laser επεμβατικής, αντικαθιστούν τις πλαστικές χειρουργικές μεθόδους;

Η τεχνολογία των Laser ήρθε να καλύψει το κενό που υπήρχε στις χειρουργικές τεχνικές, όχι να τις αντικαταστήσει. Απευθύνεται κυρίως σε έγχρωμες βλάβες π.χ. στη μελανίνη, στην αιμοσφαιρίνη των αιματαγγειωμάτων, στα χρώματα των tattoo κ.α.

  • Τo ΒΟΤΟΧ αντικαθιστά τις χειρουργικές επεμβάσεις στο πρόσωπο όπως το Lifting;

Όχι. Το botox απαλύνει τις ρυτίδες στο σημείο που ενίεται, καταργώντας την κίνηση του υποκείμενου μυός. Δεν διορθώνει την χαλάρωση, το "κρέμασμα" δηλ. του δέρματος που μόνο το χειρουργικό νυστέρι δύναται να διορθώσει.

  • Τοπική ή γενική αναισθησία στην επέμβαση;

Όταν η περιοχή που θα θιγεί από την χειρουργική επέμβαση είναι περιορισμένη σε διαστάσεις τότε μπορεί να εφαρμοσθεί τοπική αναισθησία. Σε αντίθετη περίπτωση εφαρμόζεται γενική αναισθησία.

  • Υπάρχουν κίνδυνοι από την γενική αναισθησία;

Πριν από την προκαθορισμένη μέρα και ώρα του χειρουργείου, γίνεται λεπτομερής προεγχειρητικός έλεγχος που αφορά τη δυνατότητα του ασθενούς να λάβει ασφαλή γενική αναισθησία. Οποιοδήποτε εύρημα εκτός φυσιολογικών ορίων είναι ικανό να αναβάλλει την χειρουργική επέμβαση μέχρι να αποκατασταθεί η καλή υγεία του ατόμου. Έτσι η αναισθησία γίνεται μια ασφαλής διαδικασία.