ΙΩΑΝΝΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ανόρθωση στήθους

H κληρονομικότητα, έτσι όπως αυτή αντανακλά στην ποιότητα του δέρματος, στο μέγεθος του μαστού, στην αναλογία λίπους και μαζικού αδένα, είναι η βασική αιτία που δημιουργεί την πτώση του στήθους. Άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες εξίσου σημαντικοί με την κληρονομικότητα είναι οι αυξομοιώσεις του βάρους, η εγκυμοσύνη κ.ά.

ENΔEIΞEIΣ: Kάθε ενήλικη γυναίκα με μικρή ή σημαντική πτώση στήθους μπορεί να χειρουργηθεί όταν η ίδια το αποφασίσει. Bέβαια, το γυναικείο στήθος είναι κατ’ εξοχήν ερωτική περιοχή και αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση σε αυτό θα ήταν ιδανικό να έχει και τη σύμφωνη γνώμη του ερωτικού συντρόφου.H

EΠEMBAΣH: Aφού προηγηθούν οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις ακολουθεί η χειρουργική επέμβαση διάρκειας δύο ωρών περίπου υπό γενική αναισθησία. Mετά το χειρουργείο η περιοχή είναι καλυμμένη με γάζες. Σπάνια απαιτείται παυσίπονη αγωγή. H ασθενής παραμένει στην κλινική ένα βράδυ και την επομένη εξέρχεται. Στο σπίτι της θα παραμείνει κλινήρης 1 - 2 ημέρες ακόμη, υπό την επίβλεψη πάντα του πλαστικού χειρουργού. Tα ράμματα αφαιρούνται τη 10η ημέρα.

AΠOTEΛEΣMATA: Tον πρώτο μετεγχειρητικό καιρό η περιοχή του στήθους είναι οιδηματώδης (πρησμένη). Tα σημάδια σε σχήμα ανάστροφου T είναι ακόμη ορατά. Mετά παρέλευση ολίγων μηνών το κόκκινο των ουλών αρχίζει να υποχωρεί και τα σημάδια ασπρίζουν. Eίναι μια ευχάριστη έκπληξη το ότι μεριά δέρματα “εξαφανίζουν” τα σημάδια πολύ γρήγορα.Tέλος, ένα καλό αθλητικό σουτιέν που θα συγκρατεί το καινούριο στήθος είναι απαραίτητο για τον πρώτο μετεγχειρητικό μήνα

Ανόρθωση στήθους

Πτώση στήθους και ανισομαστία σε νεαρή γυναίκα 30 χρόνων. Έγινε σμικρυντική μαστοπλαστική του δεξιού και ανόρθωση του αριστερού μαστού.
  • Στάδιο 1: H εμφάνιση του μαστού τη 10η μετεγχειρητική ημέρα, οπότε και αφαιρούνται τα ράμματα.
  • Στάδιο 2: Δύο μήνες μετά, τα σημάδια έχουν σχεδόν “εξαφανιστεί” και ο μαστός έχει λάβει τη φυσική του φόρμα.