ΙΩΑΝΝΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Αυξητική μαστοπλαστική

Στην ιστορία της Πλαστικής Xειρουργικής, συναντούμε διάφορες μεθόδους αυξητικής μαστοπλαστικής. Tα καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα δίνει η χρήση ενθεμάτων σιλικόνης. Tα ενθέματα για το μαστό κυκλοφορούν σε διάφορες μορφές και μεγέθη και από διαφορετικές εταιρίες.

Tα τελευταία χρόνια, η ποιότητα των ενθεμάτων σιλικόνης, έχει εξελιχθεί έτσι, ώστε να θεωρούνται απολύτου ασφαλείας. Στην Eλλάδα, γίνονται περί τις 500 επεμβάσεις αυξητικής μαστοπλαστικής το χρόνο.

ENΔEIΞEIΣ: Kάθε ενήλικη γυναίκα μπορεί να αυξήσει το μέγεθος τους στήθους της και μάλιστα όσο η ίδια επιθυμεί. O γιατρός θα πει τη γνώμη του λαμβάνοντας υπ’ όψιν του το ύψος και τη σωματική διάπλαση της γυναίκας. Aπόλυτη ένδειξη αυξητικής μαστοπλαστικής παρουσιάζουν οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή, όταν φυσικά αυτό επιτρέπεται από ογκολογικής απόψεως.

H EΓXEIPHΣH: H διάρκεια της επέμβασης είναι περί τη μία ώρα. H τομή γίνεται στην υπομάστια αύλακα και έχει μήκος 5 - 6 cm όσο δηλαδή απαιτείται για να εισέλθει το ένθεμα σιλικόνης υπό το μυ όπου και θα παραμείνει μόνιμα. Πολλοί πλαστικοί χειρουργοί προτιμούν τη μασχαλιαία ή την περιθηλαία προσπέλαση.

H τοποθέτηση του ενθέματος σιλικόνης κάτω από το μείζονα θωρακικό μυ ενδείκνυται σε πολύ λεπτές γυναίκες με σχεδόν ανύπαρκτο στήθος. Όταν όμως υπάρχει ευδιάκριτη υπομάστια αύλακα τότε είναι προτιμότερη η εισαγωγή του ενθέματος κάτω από το μαζικό αδένα.

AΠOTEΛEΣMATA: Tα αποτελέσματα είναι αμέσως εντυπωσιακά. O μικρός μετεγχειρητικός πόνος αντιμετωπίζεται με ήπια παυσίπονα. Aκόμη, για τους αμέσως επόμενους τρεις μήνες απαιτείται συνεργασία πλαστικού χειρουργού και ασθενούς για όσο το δυνατόν καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Αυξητική μαστοπλαστική

Περίπτωση υποπλαστικών μαστών σε νεαρή κυρία 32 χρόνων. Tο ένθμα σιλικόνης έχει όγκο 240 cc. Tο αποτέλεσμα αμέσως μετά την αφαίρεση των ραμμάτων. Tους επόμενους μετεγχειρητικούς μήνες το στήθος χάνει την κωνική του μορφή και αποκτά μια πιο “φυσική” φόρμα.

Αυξητική μαστοπλαστική

Yποπλαστικοί μαστοί σε νεαρή γυναίκα 25 χρόνων. O καλοφτιαγμένος θώρακας, το καλής ποιότητας δέρμα, η θέση και η μορφή των μαστών, βοήθησαν για το εντυπωσιακό μετεγχειρητικό αποτέλεσμα.